top of page

Logistik i kampen mod spildte ressourcer på byggepladsen

10 pct. af det samlede materialeforbrug i byggeriet går til spilde i udførelsesfasen! Tænk lige over det. 10 procent!!! Man siger, at man ikke må græde over spildt mælk, men i dette tilfælde udgør ressourcespildet beløb for mange milliarder blot i Danmark - og jeg tør slet ikke tænke på tallene globalt set. Hertil kommer belastningen for klimaet i tabte ressourcer - ressourcer som byggeriet i en ikke al for fjern fremtid vil få brug for.


Derfor er det meget positivt at se, at netop spild på byggepladserne er medtaget som ét af 21 væsentlige initiativer, når regeringen i dag præsenterer sit udspil til en strategi, der skal sætte retningen for en ambitiøs omstilling af byggeriet i Danmark. Og jeg vil blot bemærke, at vi allerede er godt i gang med at finde frem til fremtidens løsninger for at reducere spildet.


I regi af projektet om Byggeriets Blockchain under Industriens Fond, arbejder vi med ENCO og SOLAR på en digital løsning, som med enkle virkemidler kan sikre, at de rette materialer kommer frem til de rette mennesker i rette tid. Ved at sikre materialer til tiden, så reducerer vi ikke kun spildte ressourcer, men også spild af tid. I dag vurderes det, at 20 procent af tiden på byggepladsen bliver spildt på at lede efter materialer, flytte dem fra et sted til et andet eller ventetid på en levering. Så pludselig bliver en reduktion i spildte materialer til øget produktionstid på byggepladsen.


Til gavn for miljøet såvel som bundlinjen


udspil-strategi-for-baeredygtigt-byggeri
.
Download • 11.30MB0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page